O le a le faleuila e tautau i puipui?

Ou te talitonu e te iloa le mea e taʻu o le faleuila ma e masani ona faʻaaogaina, ae o a ituaiga faletaele o iai?Atonu e faigata ona iloa pe e te le fa'atauina le faleuila.E fa vaega o faleuila (e ala i le sitaili): ituaiga vaelua, ituaiga fesoʻotaʻi, tuʻufaʻatasiga atamai ituaiga ma puipui faʻapipiʻi ituaiga.

Ta'ele i aso uma, mana'oga fa'aletino, tagamea ma mafaufauga tuto'atasi, o le faleta'ele o lo'o i ai i le tulimanu ma mafaufau le tele o mamanu avanoa i se auala e le mafai ona le amanaiaina.Ma o le faletaele, o se tasi o meaafale manaʻomia i totonu o le faletaele avanoa, o le a se mea e te iloa?Le isi, o le a ou ave oe e suʻesuʻe le faletaele faʻapipiʻi puipui:

01 O le a le faleuila e tautau i puipui?

Ou te talitonu e te iloa le mea e taʻu o le faleuila ma e masani ona faʻaaogaina, ae o a ituaiga faletaele o iai?Atonu e faigata ona iloa pe e te le fa'atauina le faleuila.E fa vaega o faleuila (e ala i le sitaili): ituaiga vaelua, ituaiga fesoʻotaʻi, tuʻufaʻatasiga atamai ituaiga ma puipui faʻapipiʻi ituaiga.

02 Su'esu'ega o le lelei ole faletaele e tautau i puipui?

Tulaga lelei ole faleuila e tautau i puipui
a.Manaia foliga, faigofie ma aulelei
Vagana ai o le tino autu o le puipui o loʻo faʻapipiʻiina faletaele ma le faʻamau faʻafefe o loʻo faʻaalia i totonu o le laina o le vaʻaia, o isi vaega e le o iloa uma, o lea o le a sili atu le matagofie nai lo isi faletaele i foliga vaaia.
e.E faigofie ona mama e aunoa ma ni tulimanu oti
Talu ai ona o le tino autu o le faletaele o loʻo tautau i luga o le puipui, pe a faʻamama le faletaele, o le a leai se tulimanu mama mama e le mafai ona tausia e ala i meafaigaluega faʻamamaina, ma e mafai foi ona faʻamamaina e aunoa ma se taumafaiga tele.
i.Fa'aitiitia le pisapisao alavai e 'alofia ai le maasiasi
O le tane vai ma le paipa o loʻo natia i totonu o le puipui.O le mafiafia o le puipui o loʻo i ai se tikeri faʻapitoa o le faʻaogaina o le leo, lea o le a itiiti le pisa nai lo le faletaele masani.
o.Ave'ese le tapula'a muamua o alavai ma fa'afaigofie le si'itia
O le faʻatulagaina o alavai ma paipa lapisi i le tele o ituaiga fale muamua e le talafeagai, lea e le mafai ona faʻamalieina manaʻoga o le faletaele mamanu.Talu ai e mana'omia e le faleta'ele fa'apipi'i i le puipui se paipa fou i le puipui e fa'afeso'ota'i ai le paipa fa'aleaga, e mafai ona fa'atinoina le fa'aogaina o faleuila talafeagai.
E le tatau ona umi tele le mamao ese o le faletaele, ma e sili le alu i totonu o le radius o le uluai paipa otaota ole 2-4m.I le taimi lava e tasi, faʻalogo lelei i le faʻatulagaina o le paipa e puipuia ai le faletaele mai le poloka.

03 E fa'afefea ona tu'u se faleuila e tautau i puipui?

Mo le faʻapipiʻiina o le faletaele tautau puipui, o le mea pito sili ona taua ma faigata o le faʻapipiʻi ma nana le tane vai.Aʻo leʻi faʻapipiʻiina, malamalama muamua poʻo fea lona tulaga faʻapipiʻi autu?
1. Tulaga fa'apipi'i

a.Fa'apipi'i puipui tasi
O le tane vai e sili ona taua mo le faʻapipiʻiina o le puipui e tasi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le puipui e le faʻaaogaina poʻo totonu o le puipui fou, ma o le tane vai ma le paipa otaota e faʻapipiʻi e ala i le tatalaina o le puipui ma le faʻaogaina.
e.Fa'apipi'i puipui tasi afa
I lenei auala, e le mafai ona tatalaina pe faʻafefete le puipui puipui i le taimi o le faʻapipiʻiina.O le mea lea, o le tasi afa puipui e fausia i tafatafa o le pa puipui e faʻapipiʻi ai le faletaele faʻapipiʻi puipui.


Taimi meli: Apr-01-2022
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube